Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

CSSPP autorizeaza noi entitati pe piata pensiilor private

In sedinta din data de 24 septembrie, CSSPP a autorizat societatile Marshaly, Filas si Prosper ca agenti de marketing pentru pilonul III.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea ca agent persoana juridica in vederea desfasurarii activitatii de marketing al prospectelor schemelor de pensii facultative societatile Marshaly Agent de Marketing pentru Fonduri de Pensii Facultative, Filas Broker de Pensii Private si Prosper Broker de Pensii Private. Astfel, numarul societatilor autorizate in acest sens pentru pilonul III se ridica la 29.
De asemenea, Consiliul a aprobat autorizarea societatii Pensimed Broker de Pensii Private ca broker de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al fondurilor de pensii administrate privat.
Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic pus la punct de CSSPP.
Conform legii, fiecare participant sau viitor participant la sistem (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond de pensii administrate privat.