Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Modificari legislative pentru activitatile de marketing a pensiilor administrate privat

CSSPP a aprobat modificarea Normei nr. 25/2007 privind marketingul pensiilor administrate privat
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat saptamana trecuta Norma nr. 29/2007 pentru modificarea Normei nr. 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat. Conform CSSPP, Norma nr. 25/2007 a fost modificata pentru „a asigura un cadru echitabil, flexibil si dinamic in desfasurarea activitatii de marketing a fondurilor de pensii administrate privat”.
Schimbarile se refera, in principal, la doua situatii: pe de o parte, situatia in care un agent solicita rezilierea contractului de mandat: termenul in care administratorul/agentul de marketing persoana juridica are obligatia sa notifice CSSPP in vederea retragerii avizului acestuia se stabilste la 5 zile. In al doilea rand, situatia avizarii agentilor de marketing, in care administratorul/agentul de marketing persoana juridica este obligat sa transmita CSSPP impreuna cu celelate documente si contractele de mandat semnate, inclusiv anexele la acestea.
Totodata, pentru eliminarea confuziilor ce pot aparea intre consultantii de pensii private (agentii persoane fizice) si brokerii de pensii private (societatile autorizate ca brokeri de pensii private), se interzice consultantilor sa utilizeze denumirea de „broker”.
Actul normativ a fost transmis la sfarsitul saptamanii spre publicare in Monitorul Oficial, urmand a fi disponibil, la data publicarii sale, si pe site-ul institutiei, www.csspp.ro, la rubrica: Legislatie.