Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Noi fonduri de pensii obligatorii avizate de CSSPP: Alfa, Marfin si Fiducia

Odata cu autorizarea fondurilor de pensii administrate privat Alfa, Marfin si Fiducia, numarul fondurilor avizate pana in acest moment de CSSPP se ridica la 17.
In sedinta de ieri, 18 septembrie, a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) s-a aprobat autorizarea a trei noi fonduri de pensii administrate privat la care romanii cu varsta de pana in 35 de ani pot sa adere.

Cele trei fonduri autorizate sunt: Alfa Fond de pensii administrat privat de AG2R Fond de pensii, Marfin Fond de pensii administrat privat al Marfin Fond de Pensii si Fondul de pensii administrat privat Fiducia, al MKB Romexterra Fond de Pensii.

Asadar, in perioada 17 septembrie 2007 – 17 ianuarie 2008, cetatenii Romaniei cu varsta de pana in 35 de ani, platitori ai contributiei lunare CAS, vor trebui sa aleaga dintre cele 17 fonduri de pensii administrate privat autorizate de Comisie pana in acest moment. Romanii cu varsta de pana la 45 de ani pot opta si ei, conform legii, sa subscrie la unul dintre aceste fonduri.

Tot ieri, Comisia a autorizat Premium Broker de pensii private ca broker de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al fondului de pensii administrat privat .