Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Pensiile private si publicitatea

Societatile de pensii private incearca sa te convinga prin orice mijloace sa aderi la unul din fondurile pe care le administreaza. Printre acestea se numara si campaniile publicitare initiate in vederea atragerii a cat mai multi clienti. Te vom ajuta in incercarea de alege cel mai potrivit fond de pensii prezentandu-ti sloganurile si machetele publicitare ale societatilor implicate in aceasta campanie.

ALLIANZ TIRIAC Pentru o pensie sigura alege Allianz-Tiriac. Bucura-te de viitor!BCR Administrare fond de pensii - Stabilitatea este punctul nostru forte. Alege BCR Administrare Fond de Pensii!
BRD Fond de pensii - Alege azi pentru maine !

ING Fond de pensii -
OMNIASIG - Cui ii place weekendul o sa iubeasca pensia !

OTP Fond de pensii - Alege intelept pentru viitorul tau!


vom continua..

Astazi incepe Campania de promovare a pensiilor private


In cadrul Conferintei Nationale de Pensii Private, reprezentanti ai Camerei Deputatilor, ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si ai operatorilor din piata de profil, au dezbatut asupra necesitatii si sigurantei sistemului de pensii private.

"Trebuie inteles faptul ca atat societatile de administrare a fondurilor de pensii, cat si fondurile sunt entitati distincte, banii sunt tinuti de o banca depozitara, iar fondurile de pensii nu pot da faliment", a precizat Mircea OANCEA, Presedintele CSSPP.

Totodata, in cadrul Conferintei s-a precizat ca stadiul incipient al sistemului are cateva dezavantaje, cum ar fi slaba informare a populatiei si nivelul scazut de pregatire al agentilor de marketing. "Nivelul de pregatire al agentilor poate aduce prejudicii de imagine atat sistemului, cat si companiilor de care apartin", a declarat Mircea OANCEA.

"In ceea ce priveste campania de comunicare organizata de CSSPP, va pot spune ca joi vor pleca spre potentialii clienti ai fondurilor de pensii primele materiale informative redactate cu ajutorul Comisiei", a mentionat Presedintele CSSPP.

Modificari legislative pentru activitatile de marketing a pensiilor administrate privat

CSSPP a aprobat modificarea Normei nr. 25/2007 privind marketingul pensiilor administrate privat
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat saptamana trecuta Norma nr. 29/2007 pentru modificarea Normei nr. 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat. Conform CSSPP, Norma nr. 25/2007 a fost modificata pentru „a asigura un cadru echitabil, flexibil si dinamic in desfasurarea activitatii de marketing a fondurilor de pensii administrate privat”.
Schimbarile se refera, in principal, la doua situatii: pe de o parte, situatia in care un agent solicita rezilierea contractului de mandat: termenul in care administratorul/agentul de marketing persoana juridica are obligatia sa notifice CSSPP in vederea retragerii avizului acestuia se stabilste la 5 zile. In al doilea rand, situatia avizarii agentilor de marketing, in care administratorul/agentul de marketing persoana juridica este obligat sa transmita CSSPP impreuna cu celelate documente si contractele de mandat semnate, inclusiv anexele la acestea.
Totodata, pentru eliminarea confuziilor ce pot aparea intre consultantii de pensii private (agentii persoane fizice) si brokerii de pensii private (societatile autorizate ca brokeri de pensii private), se interzice consultantilor sa utilizeze denumirea de „broker”.
Actul normativ a fost transmis la sfarsitul saptamanii spre publicare in Monitorul Oficial, urmand a fi disponibil, la data publicarii sale, si pe site-ul institutiei, www.csspp.ro, la rubrica: Legislatie.

10 sfaturi pentru alegerea corecta

1. Consultati ofertele cat mai multor administratori autorizati de CSSPP, sau, daca este posibil, consultati chiar toate ofertele.

2. Verificati daca agentii de marketing care va contacteaza sunt avizati de catre CSSPP.

3. Verificati actul unic de aderare si elementele de siguranta ale acestuia, respectiv seria si numarul unic alocat de catre CSSPP si datele de contact ale administratorului.

4. Verificati autorizarea administratorului, a prospectului si a fondului de pensii, respectiv numerele si data deciziilor de autorizare emise de catre CSSPP, trecute pe actul de aderare.

5. Cititi cu atentie prospectele schemelor de pensii prezentate de catre fiecare agent de marketing. Puneti intrebari despre toate acele aspecte pe care considerati ca trebuie sa fie lamurite.

6. Tineti cont de: comisioanele de administrare, politica de investitii a fondului, comisioanele de transfer, modalitatea de informare si raportare catre participant si, nu in ultimul rand, experienta administratorului. Toate aceste elemente se regasesc in prospectul schemei de pensii pe care agentul de marketing este obligat sa il prezinte participantului inaintea semnarii actului de aderare.

7. Atentie la semnarea actului individual de aderare, care este un contract scris incheiat cu administratorul fondului ales si care trebuie semnat si de administrator si de agentul de marketing.

8. Actul individual de aderare se redacteaza in doua exemplare si se semneaza in original. Un exemplar sa se pastreze de catre administrator si unul de catre persoana care a aderat la acel fond. Agentul de marketing va va solicita o copie a actului lor de identitate, cu semnatura olografa.

9. Semnati un singur act individual de aderare. Daca ati semnat mai multe acte de aderare, la finalizarea procesului de aderare initial veti fi inscris in Registrul participantilor ca “invalidat” si veti fi repartizat aleatoriu de catre CNPAS.

10. Alegeti un fond de pensii administrat privat. Daca nu ati ales niciun fond si sunteti obligat de lege sa alegeti, respectiv aveti pana in 35 de ani, veti fi repartizat aleatoriu de catre CNPAS.

Cine e obligat sa-si faca pensie privata?

Legislatia obliga o parte din cetatenii Romaniei sa participe la un fond de pensii administrat privat. Cine sunt cei care trebuie sa adere?

Conditia obligatorie pentru angajatii care adera la un fond de pensii administrat privat este sa plateasca contributii catre sistemul public de pensii.


Conteaza varsta participantilor

Conform legii 411/2004 (si completarilor ulterioare aduse de legea 23/2007), persoanele pana la 35 de ani care contribuie la sistemul public de pensii sunt obligate sa adere la un fond privat de pensii. Perioada de subscriere este de 4 luni, incepand cu 17 septembrie 2007. Cei care implinesc varsta de 35 de ani anterior sfarsitului acestei perioade au obligatia sa opteze pentru un fond de pensii.

O alta categorie de persoane eligibile pentru o pensie privata obligatorie o reprezinta cei cu varste intre 35 si 45 de ani (impliniti cel tarziu in ultima zi a perioadei de subscriere). Pentru acestia, aderarea la un fond de pensii administrat privat este optionala. Ei pot alege sa participe la un astfel de fond de pensii pana la implinirea varstei limita de 45 de ani, chiar si dupa terminarea campaniei de subscriere pentru pilonul II (septembrie 2007 – ianuarie 2008).

Persoanele peste 45 de ani nu mai pot participa la un fond de pensii obligatorii. Pentru a-si suplimenta veniturile pentru perioada pensionarii, acestia au posibilitatea de a opta pentru o pensie privata facultativa.

Care sunt exceptiile?

Exista si categorii exceptate de la plata contributiilor la sistemul public de pensii: parlamentarii, angajatii MApN, SRI. Nefiind participanti la fondul de pensii de stat, nu isi pot directiona contributii catre un fond de pensii administrat privat.

Pensia privata obligatorie nu o exclude pe cea facultativa. Participantii la un fond de pensii private obligatorii pot contribui si la un fond de pensii facultative.

Noi fonduri de pensii obligatorii avizate de CSSPP: Alfa, Marfin si Fiducia

Odata cu autorizarea fondurilor de pensii administrate privat Alfa, Marfin si Fiducia, numarul fondurilor avizate pana in acest moment de CSSPP se ridica la 17.
In sedinta de ieri, 18 septembrie, a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) s-a aprobat autorizarea a trei noi fonduri de pensii administrate privat la care romanii cu varsta de pana in 35 de ani pot sa adere.

Cele trei fonduri autorizate sunt: Alfa Fond de pensii administrat privat de AG2R Fond de pensii, Marfin Fond de pensii administrat privat al Marfin Fond de Pensii si Fondul de pensii administrat privat Fiducia, al MKB Romexterra Fond de Pensii.

Asadar, in perioada 17 septembrie 2007 – 17 ianuarie 2008, cetatenii Romaniei cu varsta de pana in 35 de ani, platitori ai contributiei lunare CAS, vor trebui sa aleaga dintre cele 17 fonduri de pensii administrate privat autorizate de Comisie pana in acest moment. Romanii cu varsta de pana la 45 de ani pot opta si ei, conform legii, sa subscrie la unul dintre aceste fonduri.

Tot ieri, Comisia a autorizat Premium Broker de pensii private ca broker de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al fondului de pensii administrat privat .

CSSPP autorizeaza noi entitati pe piata pensiilor private

In sedinta din data de 24 septembrie, CSSPP a autorizat societatile Marshaly, Filas si Prosper ca agenti de marketing pentru pilonul III.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea ca agent persoana juridica in vederea desfasurarii activitatii de marketing al prospectelor schemelor de pensii facultative societatile Marshaly Agent de Marketing pentru Fonduri de Pensii Facultative, Filas Broker de Pensii Private si Prosper Broker de Pensii Private. Astfel, numarul societatilor autorizate in acest sens pentru pilonul III se ridica la 29.
De asemenea, Consiliul a aprobat autorizarea societatii Pensimed Broker de Pensii Private ca broker de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al fondurilor de pensii administrate privat.
Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic pus la punct de CSSPP.
Conform legii, fiecare participant sau viitor participant la sistem (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond de pensii administrate privat.

Prima Pensie - fondul Prima Pensie

Prima Pensie Fond de Pensii S.A. este membra a grupului international PRVA

Date Identificare:
Bucuresti, Sector 2, Str. G-ral Praporgescu, Nr.1-5, Et.6-7, ap.14C,
Tel.40-31-6201751,
Fax. 40-31-6201750
www.primapensie.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 30% in actiuni listate, instrumente pe piata monetara, obligatiuni, fonduri mutuale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 30%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna
Comision de audit (din active): 15.000 lei/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

OTP Pensii Private - fondul OTP

Parte a grupului maghiar OTP Bank, lider financiar in Ungaria


Date Identificare:

Constantin Balacescu, Nr. 14, Sector 1, Bucuresti,
T: +4021 318 92 92
F: +4021 318 93 93
Call Center:
+4021 308 57 16
www.otppensii.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 60% titluri de stat (Romania sau UE)

- 3% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 3% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 25 % in actiuni si obligatiuni listate

- 4% in instrumente pe piata monetara

- 5% in fonduri mutuale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 33%

Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 10.500 EUR/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Omniasig Pensii Private - fondul Omniforte

Grupul Omniasig este de foarte multi ani un nume puternic si respectat in Romania


Date Identificare:

Bucuresti, Sector 1, Str. Pechea, Nr.13 Et.1,
Tel. 40-21-4089190,
Fax. 40-21-4089191
www.omniasigpensii.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 20% in actiuni si obligatiuni listate

- 5% in instrumente pe piata monetara

5% in obligatiuni municipale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 30%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 12.000 lei/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

MKB Romexterra Pensii Private - fondul FIDUCIA


MKB Romexterra - noua denumire dupa achizitia bancii romanesti de catre banca maghiara MKB

Date Identificare:

Bucuresti, Sector 2, Str. Armand Calinescu, Nr. 90-92, Millenium Business Center, Etaj 11

Politica de investitii: risc mediu. Nu exista momentan alte informatii. Autorizarea a avut loc in 18.09.2007

Investitii in instrumente cu risc scazut: -

Investitii in instrumente cu risc ridicat: -

Maxim al investitiilor in actiuni listate: -
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: -

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active):
4.500 EUR/an, daca activul total este pana la 20.000.000 EUR,
6.500 EUR/an, daca activul total este cuprins intre 20.000.001 EUR si 50.000.000 EUR,
11.500 EUR/an, daca activul total este cuprins intre 50.000.001 EUR si 90.000.000 EUR.
Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Marfin Pensii Private - fondul Marfin

Egnatia Bank Greciaprin fuziune cu Marfin Financial Group si Laiki Bank devine Egnatia Marfin si intra pe piata de pensii private

Date Identificare:
Bucuresti, Sector 1, Str. Emanoil Porumbaru, Nr. 90-92, Etaj 1

Politica de investitii: risc mediu. Nu exista momentan alte informatii. Autorizarea a avut loc in 18.09.2007

Investitii in instrumente cu risc scazut: -

Investitii in instrumente cu risc ridicat:
-

Maxim al investitiilor in actiuni listate:
-
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: -

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 4.500 euro/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

KD Pensii Private - fondul KD


KD Life, companie de asigurari de viata membra a grupului sloven KD

Date Identificare:
Bucuresti, Sector 1, Str. Gheorghe Manu, Nr. 5, Etaj 4,
Tel. 40-21-6505506

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 25 % in actiuni si obligatiuni listate

- 5% in obligatiuni municipale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 35%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%
Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 4.760 EUR/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Interamerican Pensii - fondul Interamerican

Cu o experienta de peste 10 de ani pe piata asigurarilor, INTERAMERICAN ofera clientilor sai protectia finaciara de care au nevoie, garantandu-le solutii financiare profesioniste si sigure, ajutandu-i sa investeasca intr-un viitor mai bun.


Date Identificare:

Bucuresti, Sector 6, Str. Constantin Noica, Nr.120,
Tel. 40-21-3172061,
Fax. 40-21-3172098
www.interamerican.ro

Politica de investitii : risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 6o% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 20% in actiuni listate

- 5% in instrumente pe piata monetara, obligatiuni, fonduri mutuale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 35%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna (in perioada 2008-2009, Interamercan nu incaseaza acest comision)

Comision de audit (din active): 2.700 lei/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

ING Fond de Pensii - fondul ING


Experienta de 150 de ani in pensii private. 75 de milioane de clienti din peste 50 de tari.ING este liderul pietei de asigurari de viata, dominand detasat aceasta piata.


Detalii Identificare:

Fondul de Pensii Administrat Privat ING
Bucuresti,Sector 5,Str. Costache Negri,Nr.1-5,
Tel.40-21-4028580
www.ing.ro
www.consultanting.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 67% titluri de stat (Romania sau UE)

- 1% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 2% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 30% in actiuni listate, instrumente pe piata monetara, obligatiuni, fonduri mutuale

Maxim al investitiilor in actiuni listate:
30%

Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut:
90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite

Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna
Comision de audit (din active): 1.800 lei/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Generali Pensii Private - fondul ARIPI


Generali Fond de Pensii a fost infiintata la inceputul lunii iulie a anului 2007, in Bucuresti, in contextul in care Romania se pregateste pentru introducerea sistemului de pensii private obligatorii (Pilonul II).


Date de identificare:

Generali Fond de Pensii,
cu sediul in Bucuresti, strada Gh. Polizu nr. 58-60, Sector 1
Tel: +40 21 313.51.50
Fax: +40 21 313.51.70
Web-site: http://pensii.generali.ro
E-mail: pensii@generali.ro

Politica de investitii - risc ridicat. Singurul fond cu risc ridicat!

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 51% titluri de stat (Romania sau UE)

- 1% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 3% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 36 % in actiuni si obligatiuni listate

- 5% in instrumente pe piata monetara

- 2% in fonduri mutuale

- 2% in obligatiuni municipale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 50%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 85%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 75.000 ron/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

BT AEGON (Banca Transilvania si Aegon) - Fondul VITAL

BT AEGON Fond de Pensii S.A. este un parteneriat intre Banca Transilvania si AEGON NV din Olanda. Cele doua companii detin participatii egale, imbinand experienta locala cu puterea globala.


Date de identificare:

BT AEGON Fond de Pensii S.A.
Calea Dorobantilor 98 - 100, etaj 2
Cluj Napoca, 400691
Tel: 0264-302200
Fax: 0264-302290
Email: office@btaegon.ro
www.btaegon.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 22,5 % in actiuni si obligatiuni listate

- 5% in instrumente pe piata monetara

- 2,5% in fonduri mutuale

- 2% in obligatiuni municipale

Maxim al investitiilor in actiuni listate:
25,5%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 6.800 EUR/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

BRD Fond de Pensii - fondul BRD


BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare.

Date identificare:
BRD Fond de Pensii S.A.
Bucuresti, B-dul Unirii, Nr. 64, Bloc K4, Scara 5, Parter,
Tel. 40-21-4082900,
Fax. 40-21-4082920
www.asiguraripensiiprivate.ro
www.brdfondpensii.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 65% titluri de stat (Romania sau UE)

- 1,5% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 1% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 15 % in actiuni listate

- 15 % in instrumente monetare

- 2,5% in obligatiuni corporatiste

Maxim al investitiilor in actiuni listate:
20%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 85%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 25.740 ron/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

BCR Pensii - fondul BCR


BCR Administrare Fond de Pensii a fost infiintata in luna iunie 2007. Societatea are ca principale atuuri apartenenta la cel mai puternic grup financiar din Romania - BCR

Date Identificare:
BCR Administrare Fond de Pensii
Bucuresti, Sector 6, B-dul Timisoara, Nr. 6C, Etaj 4
Tel. 40-21-4135599
Fax. 40-21-4139126
www.pensiibcr.ro


Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 58 % titluri de stat (Romania sau UE)

- 5 % titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 2 % in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 25% in actiuni si obligatiuni listate

- 5% in instrumente pe piata monetara

- 5% in fonduri mutuale

- 2% in obligatiuni municipale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 50%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 85%
Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 13.900 ron/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

BancPost Pensii Private - fondul BancPost

Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania.

Date Identificare:
BANCPOST Fond de Pensii S.A.

Bucuresti, Sector 3, B-dul Unirii, Nr. 72, Bloc J3C, Tronson 2, Etaj 2, Ap. 201 si 204,
Tel. 40-31-4184084,
Fax. 40-21-3184173

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 15 % in actiuni listate

- 5% in obligatiuni municipale

- 10% in instrumente pe piata monetara

Maxim al investitiilor in actiuni listate:
25%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 5.950 EUR/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Aviva Pensii Private - fondul Pensia VIVA


Grupul Aviva este unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume, fiind cel mai mare furnizor de asigurari de viata si pensii private din Europa.

Date Identificare:

AVIVA Societate de Adminsitrare a unui Fond de Pensii Privat S.A.

Bucuresti,Sector 2,B-dul Dimitrie Pompeiu, Nr.9-9A, Cladirea 20, Etaj 2, Sectiunea B
telefon: +4 021 203 8300
fax: +4 021 203 8301
e-mail: birouldepresa@aviva.ro, office@aviva.ro
www.aviva.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 11% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 4% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 30% in actiuni listate, instrumente pe piata monetara, obligatiuni, fonduri mutuale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 35%

Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut:
90%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite

Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna (nu se percepe in 2008)

Comision de audit (din active): 1.800 lei/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Allianz Tiriac Pensii Private - fondul AZT Viitorul Tau


Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor. Performantele noastre contribuie la progresul si cresterea continua a valorii grupului din care facem parte – Allianz, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume.

Date Identificare:

Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrarea Unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor De Pensii Facultative
Bucuresti, Sector 1, Str. Ion Slatineanu, Nr.6 Et.3-4, Ap.4,
Tel. 40-21-2072100
Fax. 40-21-2072170
www.allianztiriac.ro
http://pensii.allianztiriac.ro/

Politica de investitii : risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 67,5% titluri de stat (Romania sau UE)

- 1% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 1,5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 30% in actiuni listate, instrumente pe piata monetara, obligatiuni, fonduri mutuale

Maxim al investitiilor in actiuni listate: 35%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: 85%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna
Comision de audit (din active): 1.785 lei/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

AIG Pensii Private - fondul AIG

American International Group, Inc. (AIG), lider mondial in asigurari si servicii financiare, este liderul organizatiilor internationale de asigurari, cu operatiuni in peste 130 de tari si jurisdictii

Date Identificare:
AIG Fond de Pensii S.A
Bucuresti, Sector 1, B-dul Lascar Catargiu Europe House, Nr.47-53, Et.4,
Tel. 40-21-2084110,
Fax. 40-21-2084101
www.aiglife.ro

Politica de investitii: risc mediu

Investitii in instrumente cu risc scazut:

- 55% titluri de stat (Romania sau UE)

- 10% titluri de stat (Japonia, Canada, SUA)

- 5% in obligatiuni private straine

Investitii in instrumente cu risc ridicat:

- 5 % in actiuni listate in Romania

- 10 % in actiuni listate in UE

- 5% in alte valori mobiliare

- 10% in obligatiuni municipale
Maxim al investitiilor in actiuni listate: 35%
Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut:
85%

Comisioane

Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platite
Comision de administrare permanent: 0,05% din active/luna

Comision de audit (din active): 10.710 EUR/an

Comision de transfer: 5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

AG2R Pensii Private - fond ALFA


Grupul francez de pensii si asigurari AG2R Prevoyance Compania va opera pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II), ulterior, compania va vinde si pensii private facultative (pilonul III)
Date identificare:Ag2r Fond De Pensii Administrat PrivatBucuresti, Sector 5, Str. Dr. Staicovici, Nr. 34-36
Politica de investitii: risc mediu. Nu exista momentan alte informatii. Autorizarea a avut loc in 18.09.2007Investitii in instrumente cu risc scazut: -
Investitii in instrumente cu risc ridicat: -
Maxim al investitiilor in actiuni listate: -Maxim al investitiilor in instrumente cu risc scazut: -
Comisioane
Comision de administrare initial: 2,5% din contributiile platiteComision de administrare permanent: 0,045% din active/luna
Comision de audit (din active): 15.000 lei/an
Comision de transfer: 3,5% din activul net (daca transferul se realizeaza inainte de 2 ani)

Pensii private - date generale

Daca aveti intre 18 si 35 de ani, sunteti angajat cu carte de munca, deci contribuabil la sistemul public de pensii, asteptati-va ca in urmatoarele patru luni sa fiti asaltati de cei peste 150.000 de agenti de marketing ai fondurilor de pensii administrate privat.
Nu vor scapa de insistentele lor nici acei dintre dumneavoastra care au depasit aceste segment de varsta, dar care nu au implinit inca 45 de ani.
Toti acesti „vanzatori” de pensii vor dori sa va convinga sa aderati la fondurile de pensii private obligatorii pe care le reprezinta si promoveaza. Ei sunt vanatorii, dumneavoastra sunteti trofeul.
Dar cum insasi existenta pe piata a fondurilor de pensii administrate privat este conditionata de cati clienti reusesc sa atraga in urmatoarea perioada, fiti un trofeu greu de dobandit.
Orientati-va, in cunostinta de cauza catre cel mai avantajos fond de pensii, fiti selectivi, dar mai ales nu va grabiti.
De ce este necesara aderarea la un fond de pensii administrate privat ?
Scaderea dramatica a numarului contribuabililor la sistemul de asigurari sociale, cauzata de pensionarile masive din ultimii 17 ani, combinate cu un spor natural negativ, un trend emigrationist crescator si o rata a mortalitatii printre cele mai mari din Uniunea Europeana pun sub semnul intrebarii functionalitatea sistemului public de pensii din Romania.
Cu alte cuvinte, angajatii ajunsi la varsta pensionarii peste circa trei decenii vor avea probleme serioase in a-si asigura un trai decent din pensia publica ce li se cuvine, pensie publica estimata astazi la circa 100 de euro.
Pensiile obligatorii administrate privat (Pilonul II), alaturi de pensiile facultative (Pilonul III) au tocmai scopul de a furniza surse de venit suplimentare, eventual intr-un cuantum mai mare.
Cine poate cotiza la un fond de pensii administrate privat ?
Sunt doua categorii de participanti la Pilonul II. O prima categorie o reprezinta persoanele cu varste de pana in 35 de ani, care devin pentru prima data asigurati obligatoriu si contribuie la sistemul public de pensii. Acestea sunt obligate sa participe la un fond de pensii administrate privat.
Ce de a doua categorie este reprezentata de asiguratii din sistemul public cu varste intre 35 de ani si 45 de ani si care pot opta sa adere la un fond de pensii, fara a fi insa si obligati. La momentul aderarii la un fond de pensii, participantii trebuie sa aiba resedinta sau domiciliul in tara.
Care este contributia la fondul de pensii si cum se plateste aceasta ?
Pentru angajatul care a aderat la un fond de pensii, costurile si eforturile sunt zero, din punctul sau de vedere neschimbandu-se nimic. Angajatorul vireaza ca si pana acum 9,5% CAS, din care 2% sunt directionati catre fondul de pensii ales. Pana in anul 2015, cota prelevata in contul pensiei private obligatorii va creste intr-un ritm de 0,5% anual, ajungand la 6%.
Inseamna o modificare a ponderii pensiei publice in favoarea pensiei private obligatorii. Este o veste buna pentru stat, a carui contributie la venitul pensionarului roman va fi peste cateva decenii de doar 3,5%.
Pentru participanti insa, masura bunastarii la varsta pensionarii va fi data de abilitatea si prudenta cu care administratorii fondurilor de pensii au facut plasamente, precum si de conjunctura economica existenta in perioada in care viitorii pensionari au cotizat.